Anne van Wageningen

Ik ben Anne van Wageningen, coach en hulpverlener voor kinderen, jongeren en (bonus-) ouders. Naast kennis over hooggevoeligheid en de ervaring ermee als professional, ben ik ook ervaringsdeskundige: ik ben zelf hooggevoelig en ik heb twee hooggevoelige kinderen.

Als kind en puber voelde ik me vaak anders dan leeftijdgenootjes. Ik voelde dingen die anderen niet voelden, ik beleefde de dingen anders, was snel overprikkeld (en tegelijkertijd zocht ik prikkels op) en ik voelde tussen de regels door. Ook doorgrondde ik anderen regelmatig eerder dan zij zichzelf doorgrondden. En dit alles is nog steeds zo. Na een mooi proces van het (her)ontdekken van mezelf, zet ik mijn gevoeligheid nu in als kracht. Ik zie het als kwaliteit dat ik een “extra voelspriet” heb, met alle eigenschappen die daarbij horen. Ik voel me bevoorrecht dat ik kinderen, jongeren en ouders bij Kind in Context mag begeleiden op de weg naarhun eigen kracht. Mijn professionele ervaring met kinderen en jongeren is in 1999 gestart tijdens mijn HBO-opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Ik heb vanaf die tijd als jeugdzorgprofessional in verschillende gebieden van de jeugdhulpverlening gewerkt.

Daarna heb ik 7 jaar als docent en leermeester in het voortgezet onderwijs voor de klas gestaan. In de tussentijd heb ik aanvullende opleidingen tot ouder- en kindcoach, Rots en Watertrainer en Ik Leer Leren trainer gedaan. Ik vind het heel belangrijk (en erg leuk) om mezelf te blijven ontwikkelen. Daarom volg ik regelmatig nascholingen. Mijn doel is om kinderen en jongeren in korte tijd te helpen in hun kracht te komen en richting het gevoel te sturen dat ze weer regisseur zijn van hun eigen leven. En dat lukt altijd!