Hoe plan ik mijn huiswerk

De training "Hoe plan ik mijn huiswerk?" is ontwikkeld voor jongeren die graag beter willen leren plannen en organiseren. Er wordt gewerkt aan de hand van een werkboek. Dit werkboek is gemaakt omdat het lastig kan zijn om school- en huiswerk goed voor elkaar te krijgen. Veel jongeren hebben de neiging uit te stellen tot het laatste moment en geven dan uiteindelijk op of werken onder grote stress.

Als jongeren moeite hebben om zich te concentreren en het lastig vinden om vooruit te werken/denken, is het maken van huiswerk niet altijd makkelijk. School wordt een stuk makkelijker wanneer je je huiswerk goed plant.

Bron: https://www.hoeplanikmijnhuiswerk.nl/

Jongeren leren allerlei strategieën om op een handige manier huiswerk te maken en de jongere kiest steeds zelf welke strategie het beste bij hem/haar past. De gekozen strategie wordt thuis geoefend om te ervaren of deze strategie ook echt als positief ervaren wordt. Onderwerpen die centraal staan zijn onder andere: doelen leren stellen, optimale huiswerkomstandigheden creëren, plannen en leerstrategieën. De training is wetenschappelijk onderzocht aan de Universiteit van Amsterdam en bewezen effectief. Deze training is geschikt voor jongeren vanaf de brugklas.